Οι αποδείξεις ανά κωδικό για το αφορολόγητο- εξαιρέσεις – αναλυτικοί πίνακες – τι ισχύει για τον/την σύζυγο

receiptsΟι αποδείξεις που θα χτίζουν το αφορολόγητο βάσει της υπουργικής απόφασης είναι αναλυτικά οι κάτωθι, εκτός από όσες έχουν επισημανθεί με κόκκινο πλαίσιο:

Read more…

Παράταση «πόθεν έσχες» – Έως 13 Απριλίου η νέα προθεσμία υποβολής δηλώσεων

moneyΚατατέθηκε η τροπολογία για την παράταση του «πόθεν έσχες»

Με την υπόψη τροπολογία, παρατείνεται, έως 13/4/2017 (λήγει 15/1/2017), η λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του έτους 2016 (χρήση 2015) και των δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων (ν.3213/2003 και ν.4281/2014, αντίστοιχα).
Read more…

Γιώργος Χριστόπουλος: Με απλά λόγια τι πρέπει να ξέρω για το «πλαστικό χρήμα»

pliromi_kartaΤο νέο τοπίο που νομοθετήθηκε για την προώθηση των  ηλεκτρονικών συναλλαγών ποιους αφορά.

Καταληκτικός στόχος του νομοσχεδίου είναι η καθιέρωση της υποχρεωτικής αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα, στο σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική επικράτεια.

Στο πλαίσιο του άρθρου 66, δίνεται η δυνατότητα στον Υπουργό Οικονομικών να ορίζει τις κατηγορίες επιχειρήσεων που θα εμπίπτουν στην υποχρέωση αποδοχής καρτών, ώστε να γίνει σταδιακή, ομαλή μετάβαση στην καθιέρωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε όλο το εύρος της οικονομίας. Read more…

Τι πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις μετά τις τελευταίες αλλαγές.

workstressΚανονικά θα έπρεπε το τελευταίο άρθρο της χρονιάς να είναι ανάλαφρο γεμάτο ευχές για υγεία, δύναμη και προσωπικές επιτυχίες.

Προσωπικά σας εύχομαι να βγουν αληθινά  όλα τα όνειρα σας την νέα χρονιά,.

Σήμερα θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε χρηστικές οδηγίες, τι πρέπει να προσέξετε μετά την ψήφιση του νέου νόμου (4446/22.12.2016).

Read more…

Από 1η Φεβρουαρίου η υποχρέωση των επιχειρήσεων για ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την αποδοχή καρτών

pliromi_kartaΥποχρέωση των επιχειρήσεων για αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα

Με το ν.4446/2016 Φ.Ε.Κ. Α’ 240/22.12.2016 καθιερώνεται η υποχρεωτική αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα, αρχικά με τον καθορισμό ορισμένων κλάδων – δραστηριοτήτων επιχειρήσεων και σταδιακά στο σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική επικράτεια. Στόχος είναι η τροφοδότηση του Υπουργείου Οικονομικών και της Α.Α.Δ.Ε. (έως 31.12.2016 Γ.Γ.Δ.Ε.) με πλήρη και ολοκληρωμένα στοιχεία που αφορούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές των επιχειρήσεων, μέσω στοιχείων συναλλαγών που θα διαβιβάζονται από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών[1]  Read more…

Νέες συνήθειες από 1η Ιανουαρίου. Πώς θα χτίζεται το αφορολόγητο

pliromi_kartaΝέα χρονιά με νέες «συνήθειες» ξεκίνησε από την 1η Ιανουαρίου για τον τρόπο με τον οποίο οι φορολογούμενοι θα «χτίζουν» το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος. Στο εξής οι φορολογούμενοι θα δικαιούνται αφορολόγητο (ή για την ακρίβεια την έκπτωση φόρου) εφόσον ηλεκτρονικά έχουν κάνει συγκεκριμένο ποσό δαπανών και όχι μαζεύοντας τα χαρτάκια των αποδείξεων.

Read more…

Επίδομα Εισοδηματικής Ενίσχυσης: Αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή για τα 600 ευρώ

epidoma_paidiwnΈως το τέλος Δεκεμβρίου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι του επιδόματος των 600 ευρώ για την «Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών». Για τις αιτήσεις μπορούν να  απευθύνονται στα κατά τόπους ΚΕΠ. Read more…

Αλλάζουν τα πρόστιμα για την ανασφάλιστη εργασία – Ηλεκτρονικός Επιθεωρητής για τον έλεγχο της παραβατικότητας

ergasia
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, το Υπουργείο Εργασίας θα ενεργοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα δράσεις για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι που θα μαρτυρούν την παρανομία θα δημιουργούν προϋποθέσεις νόμιμης πρόσληψής τους, ενώ οι εργοδότες θα έχουν έκπτωση στις «καμπάνες» αν διασφαλίζουν όλες τις θέσεις εργασίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Read more…

Υπογράφηκε η ενεργοποίηση του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού (Escrow Account) για τις 4 δράσεις του ΕΠΑνΕΚ

 dwraki
Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση για την ενεργοποίηση του Καταπιστευτικού Λογαριασμού (Escrow Account), για τις 4 δράσεις επιχειρηματικότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση,  της Ειδικής Γραμματέως ΕΤΠΑ και ΤΣ κας Ευγενίας Φωτονιάτα,  του Προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κου Κωνσταντίνου Γ. Βαρλαμίτη και του Προέδρου του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης ΕΠΑνΕΚ)  κου Θωμά – Φωκίωνα Αλγιανάκογλου.

Read more…

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...