• Phone2810 212298
  • Emailinfo@zeakis.com
  • AddressΛεωφ.Παπαναστασίου 93, Ηράκλειο Κρήτης
  • Open Hours09:00 - 17:00
  • Phone2810 212298
  • Emailinfo@zeakis.com
  • AddressΛεωφ.Παπαναστασίου 93, Ηράκλειο Κρήτης
  • Open Hours09:00 - 17:00

Αλέξης Χαρίτσης: Ξεκινάει άμεσα το νέο ΕΣΠΑ

espaΤις πρώτες δημοσιεύσεις για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ εντός της εβδομάδας που διανύουμε προανήγγειλε χθες, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης.

«Όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες προχώρησαν κανονικά και εντός χρονοδιαγραμμάτων. Τα προγράμματα σήμερα πλέον βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ήδη έχει ξεκινήσει η έκδοση προσκλήσεων γι’ αυτά τα νέα προγράμματα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες μέρες θα δημοσιευθεί πρόσκληση για δράσεις εκσυγχρονισμού και ποιοτικής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών με δυνητικά ωφελούμενες μικρές και πολύ μικρές τουριστικές επιχειρήσεις. Μέσω αυτών στόχος είναι να στρέψουμε τον κλάδο προς πιο ήπιες μορφές τουριστικής ανάπτυξης.

Θα παρουσιαστεί, επίσης, δράση – ανάπτυξη της υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Έμφαση θα δοθεί σε καινοτόμα σχέδια και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο προϋπολογισμός αυτού του προγράμματος είναι 120 εκατομμύρια ευρώ και θα αφορά μέχρι και 2.500 πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις.

Μια τρίτη δράση που θα παρουσιασθεί άμεσα αφορά πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητα τους.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες αντίστοιχες δράσεις στήριξης απασχόλησης συνολικού προϋπολογισμού 230 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούνεξήντα πέντε χιλιάδες ανέργους, σύμφωνα με τα όσα έιπε ο κ. Χαρίτσης από το βήμα της Βουλής.

Εντός του 2015 θα υπάρξει η πρώτη δράση υπέρ της ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας, ενός τομέα που ακμάζει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, θα ενεργοποιήσουμε τα διαθέσιμα κονδύλια για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της ενίσχυσης της σύστασης και της λειτουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων» επισήμανε.

Τέλος, ο υφυπουργός αναφέρθηκε, εντός του επόμενου μήνα, στη σύσταση Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους, με στόχο την ενημέρωση και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους καταναλωτές – δανειολήπτες και τον συντονισμό του έργου όλων των συναρμόδιων φορέων.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «όλα τα παραπάνω συνιστούν ένα πλέγμα παρεμβάσεων για μια συγκροτημένη και σχεδιασμένη εκκίνηση της διαδικασίας ανάταξης και αναδιάταξης της ελληνικής οικονομίας. Οι διαθέσιμοι πόροι είναι, βεβαίως, πεπερασμένοι, αλλά οι πολιτικές πρωτοβουλίες και οι στοχευμένες παρεμβάσεις θα αντισταθμίσουν τη χρηματοδοτική στενότητα».

Πηγή:
http://www.epixeiro.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7/30800-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%B1

Leave a Reply