• Phone2810 212298
  • Emailinfo@zeakis.com
  • AddressΛεωφ.Παπαναστασίου 93, Ηράκλειο Κρήτης
  • Open Hours09:00 - 17:00
  • Phone2810 212298
  • Emailinfo@zeakis.com
  • AddressΛεωφ.Παπαναστασίου 93, Ηράκλειο Κρήτης
  • Open Hours09:00 - 17:00

Ο ρόλος του σύγχρονου λογιστή.



Πιστεύετε πως ο ρόλος του λογιστή υπερβαίνει τις φορολογικές υποχρεώσεις των πελατών του και λειτουργεί πλέον ως σύμβουλος διοίκησης;

Οι σύγχρονες προκλήσεις της παγκοσμιοποιημένης πλέον οικονομίας, σε συνδυασμό με την ραγδαία εξέλιξη της ψηφιοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο τον κομβικό ρόλο του λογιστή.

Ο νέος αυτός διευρυμένος και αναβαθμισμένος ρόλος του σύγχρονου λογιστή, δεν στοιχειοθετείται μόνο από τις ανάγκες της εποχής μας, αλλά και από τις ανάγκες των επιχειρήσεων, για τις οποίες, ο λογιστής, δεν είναι αποκλειστικά ο επαγγελματίας, που τηρεί τα λογιστικά τους βιβλία, αλλά ο σύμμαχος τους στην ορθή λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πακέτο συμβουλευτικών και διοικητικών υπηρεσιών που τους παρέχει.

Το κομβικό ζήτημα, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα λογιστικά γραφεία του μέλλοντος, είναι το εάν θα μπορούν με υπευθυνότητα και επάρκεια να καλύπτουν ολιστικά τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της πελατειακής τους βάσης.

Οι συνέργειες και οι στρατηγικές συνεργασίες, με τους κατάλληλους συνεργάτες, αποτελούν, κατά την άποψη μου μονόδρομο και προαπαιτούμενο επιβίωσης και βιώσιμης ανάπτυξης!

ΕΡΏΤΗΜΑ 2: Τι πρέπει να κάνουν οι σύγχρονοι λογιστές περικειμένου να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις-πελάτες τους να αναπτυχθούν και ποια εργαλεία αξιοποιούν για την εξέλιξή τους;

Ο σύγχρονος λογιστής- επιχειρηματικός σύμβουλος, αποτελεί τον σπουδαιότερο συνεργάτη του επιχειρηματία, καθώς είναι ο επαγγελματίας που έχει πλήρη εικόνα τόσο για τα οικονομικά της επιχείρησης, όσο και για την εσωτερική της οργάνωση και δομή.

Παράλληλα όμως, έχει και πλήρη εικόνα της νομοθεσίας και των απαιτήσεων του κρατικού μηχανισμού, λειτουργώντας, ως ο συνδετικός κρίκος, μεταξύ κράτους και επιχείρησης.

Για να είναι σε θέση λοιπόν ο σύγχρονος λογιστής, να εκπληρώσει το σύνθετο αυτό ρόλο του, οφείλει να :

Παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα και να επιμορφώνεται σε διαρκή βάση.
Λειτουργεί περισσότερο ως επιχειρηματικός σύμβουλος, παρά σαν κλασικός φοροτεχνικός.
Εξειδικεύεται σε υφιστάμενα και νέα αντικείμενα, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες, διαφοροποιημένες σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Λειτουργεί συνεργατικά, αναπτύσσοντας δυναμικά αντικείμενα, είτε με μια δική του ομάδα συνεργατών, είτε με την αρωγή μιας εξωτερικής ομάδας, κάνοντας «outsoursing», τομείς που δυσκολεύεται να αναπτύξει μόνος του.
Αξιοποιεί επαρκώς τεχνολογικά εργαλεία και αξιόπιστα προγράμματα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ FINANCE PRO
ΠΗΓΗ: https://taxvoice.gr/%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%b1%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/%ce%bf-%cf%81%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%8d%ce%b3%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae/?fbclid=IwAR0FOHxanQMpAVkSE8SPjENolEvpmKBX9pYaAnph6YesDn6iUwPvsULBXRk